[ bersamaku ]

February 1, 2011

GLAD

 Hm, selepas dah dua tiga hari hujan lebat non-stop di selatan tanah air, thank God hujan dah reda. Cuaca hari ni pun dah ceria. Sang suria mula menampakkan serinya. Maka dengan sendirinya baju-baju yang telah lama tersidai, kehujanan sejak beberapa hari yang lalu akan kering. Hehehe.  
NI PULAK GAMBAR BANJIR DI KELUANG, JOHOR :
:: credit to Redzuan Ray
Jadi selepas hujan berhenti, air pun dah makin surut, banjir pun dah berkurangan, jadi baju pun harap-harap akan kering cepat-cepat sebelum hujan datang balik. :)

mintak-mintak cepat kering yer :)
 Bila bercakap tentang cuaca, sebenarnya apa jua sebarang cuaca yang kita hadapi, tidak sepatutnya digelar malapetaka ataupun bala. Segalanya kehendak Dia Yang Maha Kuasa, jadi Dia Maha Mengetahui segala apa yang terbaik untuk hamba-hambanya. Dia bagi hujan ada sebabnya, Dia bagi panas pun ada sebabnya. Hanya kita ni manusia yang tidak tahu apa-apa sedikit pun, jadi sabar saja dengan segala apa yang berlaku.

 Sang mentari memang sangat dinanti-nantikan sekarang ni, tambah-tambah kepada mangsa-mangsa banjir di kawasan-kawasan yang terlibat. Memang banjir tak teruk, tapi tetap banjir jugak.


Thank God you sent us shiny day !!!!

Shiny day paints shiny smile on every faces !!!!


[ HUJAN, SORANG-SORANG, BORING, NASIB BAIK TAK GILA! ]

0 24 shoutz!:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...