[ bersamaku ]

January 29, 2011

HATRED

  Sejak dua tiga hari kebelakangan ni, macam-macam hal la yang berlaku. Yang happy, yang sedih, yang benci, yang meluat, yang baik, yang buruk. Hm, warna hidup, macam tu lah, ada yang putih, ada yang hitam. :)
  • Aku pelik bila tengok ada sesetangah orang, cakap je lebih sampai ke langit, tapi diri sendiri tak kemana.
  • Aku pelik bila tengok budak-budak sekarang, naik EX5 tapi sarung KHI, tak ke berat nampak kepala dia tu?
  • Aku pelik bila tengok budak sekolah sekarang, pergi sekolah dah bukan nak menimba ilmu, tapi lebih kepada bergaya. (bila dah mewah sangat macam tu la jadi)

  • Aku pelik bila tengok orang-orang kaya, jutawan-jutawan dunia, korporat-korporat bila time makan control gila, pegang sudu pun hujung-hujung jari jek. (padahal perut punya la lapar tahap dewa! kesian perut)
  • Aku pelik bila tengok kereta import, even tak lawa, tak berkualiti, tetap jadi pilihan orang-orang kita. Kereta nasional pulak tak kira la even highest quality pun masih tetap dipandang hina. pelik3!
  • Aku pelik bila kerajaan umumkan nak kutip cukai pendapatan daripada para pengendali blog-blog yang ada kat Malaysia ni, diorang tak tau ke orang buat blog siang malam sampai tak cukup tidur, diorang senang-senang nak kutip cukai pendapatan.
  • Aku pelik bila ada certain people, suka nasihat orang dari belakang je, bila depan tak cakap pulak.
  • Aku pelik bila tengok manusia yang masuk universiti, belajar tinggi-tinggi, sampai 10th floor, tapi bila keluar bukan main susah nak dapat kerja yang sesuai.
  • Aku pelik bila tengok produk-produk tempatan susah nak dapat sokongan pengguna tempatan sendiri.
  • Aku pelik bila tengok budak-budak hingusan yang poyo je lebih, tapi sebenarnya tak tahu apa pun, kosong!
  • Aku pelik bila tengok artis-artis sekarang lebih bergantung kepada body daripada bakat. (ooops!)
  • Aku pelik bila aku buka ohcerita tv2 je yang boleh tengok, tv3 tak boleh pun, frust betul! hmph

[ BORINGNYER DUDUK SINI ]

4 24 shoutz!:

tepet said... Reply Comment

ape da.. ley nengok lah tv3 n tv1.. ko yg xnk tnye..zzzzzz

superinggoviolet said... Reply Comment

eh2, mne ade lar..xbuleh pon! tipu r ko!

Anonymous said... Reply Comment

apa yang saya cari, terima kasih

superinggoviolet said... Reply Comment

owh yeah? great then! xD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...