[ bersamaku ]

June 27, 2011

PILIHAN ANTARA DUA


Pusing kiri tidak kena, pusing kanan pun tidak kena. Malam sudah hampir berlabuh, pagi sudah hampir memperlihatkan dirinya, namun kedinginan malam ini tidak sedikit pun mampu mendodoikan aku. 
Sudah puas ku cuba untuk melelapkan mata ini walaupun sekejap cuma, namun diriku masih  tidak mampu mengalihkan perhatian mindaku ini yang masih ligat memikirkan jalan penyelesaian yang terbaik untuk permasalahanku.





June 24, 2011

NEW PART, NEW LIFE




New sem, new life. Some called it semester, while some other used to call it part. Semester, Part, it's equal.
At certainty, I think it's nice to use Part, seems more urban, while semester sounds more to traditional, and all kind of citizens are using it as well though. So using part is uniquely different.

June 20, 2011

POKOK YANG LAPAR !

Pokok mungkin sesuatu yang biasa dan tak menakutkan. Ia juga boleh dianggap satu hidupan yang 'slowmo-er'. Ia memerlukan masa beberapa tahun untuk membesar. Namun, bayangkan apabila pokok-pokok ini 'menelan' segala barang-barang yang berada di sekelilingnya. Di bawah adalah beberapa gambar bukti pokok yang memakan.



June 19, 2011

ROBOT YANG MELUKIS. SUPERB !!

Kita mungkin takkan dapat mencapai tahap kepintaran ke-android-an seperti yang diuar-uarkan oleh Will Smith dalam I Robot, namun begitu University of London telah mempamerkan sebuah robot yang boleh melukis. No, its true, i aint lying! I've seen it with my own eyes! (in a video la you noobiesss)


Disokong oleh Leverhulme Trust, Patrick Tresset telah 'melatih' robot tersebut untuk melukis potret wajah manusia. Ianya mempunyai 'mata' yang dihubungkan secara terus kepada artificial mind that stimulates some of Tresset abilities. FYI, Tresset ni adalah seorang pelukis.


Layan....






£170,000 TAPI MACAM £170 !

Inilah yang berlaku bila orang kaya ada kereta tapi tak tahu macamana nak cantikkan. Duit banyak tapi tak pandai pilih cat kereta. Kereta Rolls Royce ini berharga £170,000 tapi macam kene simbah dengan tong cat at certain spot. Aduhai orang kaya, kreativiti zero! 
Hasil 'kreativiti' Pablo Rabiella.
Poor you richtards!



















[ SANGAT KESIAN DENGAN ORANG KAYA ]

June 18, 2011

IRREVERSIBLE SORROW





I hear the flower's kinda crying loud
The breeze's sound in sad
Oh no
Tell me when did we become,
So cold and empty inside
Lost a way long time ago
Did we really turn out blind
We don't see that we keep hurting each other no
All we do is just fight

Now we share the same bright sun,
The same round moon
Why don't we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought

Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let's pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you

Children seem like they've lost their smile
On the new blooded playgrounds
Oh no
How could we ignore
heartbreaking crying sounds
And we're still going on
Like nobody really cares
And we just stopped feeling all the pain because
Like it's a daily basic affair

No matter how far I might be
I'm always gonne be your neighbor
There's only one small planet where to be
So I'm always gonna be your neighbor
We cannot hide, we can't deny
That we're always gonna be neighbors
You're neighbor, my neighbor
We're neighbors

So hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what have left behind

So hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what have left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let's pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you






[ CREDIT VIVIO ]   --> FB  --> BLOG

June 17, 2011

VISITOR FROM SATELLITE ??

HAHAHA, dehell is 'tiz????
:D
Is this some kind of www joke or what?
Adess, so weird!




This is shot from my previous blog layout.
Miss her much......oh my old violet template....
:)

GPS YANG SANGAT 'TAK GUNA' !!

Right Click and Open Image In New Tab




WASHINGTON - Sebuah kenderaan utiliti sukan tenggelam di dalam sebuah tasik dekat Taman Mercer Slough di sini kelmarin selepas seorang daripada tiga wanita yang memandu kenderaan itu mengikut laluan yang ditunjukkan menerusi Sistem Penentu Kedudukan Global (GPS).
Kejadian itu berlaku pada awal pagi semasa mereka tersesat dalam perjalanan untuk kembali ke sebuah hotel.
Pemandu kenderaan tersebut menyangka dia memandu di atas jalan raya semasa mengikuti arah panduan menerusi GPS.
Namun, kenderaan itu bergerak memasuki sebuah tasik.
Ketiga-tiga wanita itu menggigil selepas mereka berjaya keluar dari kenderaan tersebut yang kemudian tenggelam ke dalam tasik berkenaan.
Sebuah trak tunda tiba di tempat kejadian pada kira-kira pukul 5 pagi namun kenderaan tersebut sudah tenggelam ke dalam tasik.
Ia kemudian ditarik keluar dari tasik tersebut dengan menggunakan trak penunda itu. - Agensi

[ HA LEPAS NI JOM LA PAKAT2 PASANG GPS DLM KETE BYK2 YER  KIKIKI :P ]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...