[ bersamaku ]

July 27, 2011

PELANGI HIDUP




PELANGI HIDUP

Jangan diungkap lagi,
Kata manismu yang kosong,
Kerna semua itu tak bisa kau turutkan.

July 26, 2011

SEPARUH JIWAKU PERGI




TUTORIAL MUATURUN LAGU ( ATAU APA SAHAJA ) !

Nice day peeps!
Ok today imma show how to download mp3, and even mp4, movie ( if any ).
Semalam ada sorang member ni, dia tanya macamana cara untuk download dengan mudah. Dia selalu pakai 4shared.com.
Yeah sekarang ramai orang pakai 4shared, limewire, uTorrent et al. Tapi saya ada satu cara yang lebih mudah untuk download, guna google and any site targeted, easily in single step!

Ok 1st, anda kena ikut format berikut:

July 24, 2011

KEGANASAN PARA PEMIMPIN

Asalam wbt.
Salam sejahtera kepada semua.
Hari ni saya nak berkongsi satu video dengan anda semua. Video yang dirakamkan di dewan parlimen, sesi perbahasan, yang penuh dengan pergaduhan. Saya bukanlah nak memihak kepada mana-mana parti, cuz for me, both are same. Sama bersih, sama kotor. Sana sini ada penipuan, belot, skandal, rasuah dan macam-macam lagi gelagat dunia politik.

Video ni bukan untuk dicontohi, tapi untuk direnung, pemimpin macam inikah yang kita nak ambik buat ketua negara?

Fikir-fikirkanlah..

Politik itu kotor..
Ragam manusia :)

Ciao!~



KASIH SAYANG

Setiap hari ada saja kes buang bayi. Tinggal atas but kereta, kat masjid, kat dalam kotak, dalam longkang, even dalam jamban pun ada! Sedih sangat dengan manusia hari ini. Bukan nak berceramah, tapi memang lumrah remaja hari ini, banyak faktor yang menyumbang.

Di mana kasih sayang seorang manusia normal??
Tuhan telah mencampak nilai kasih dan sayang yang halus dalam diri manusia. Namun kita berupaya untuk merosakkannya, hari demi hari, tanpa kita sedari.


Kadangkala bila difikirkan balik, manusia sekarang lagi rendah nilainya daripada haiwan, lagi kotor hatinya daripada binatang.

Bayangkan, haiwan sendiri sayangkan anaknya. Tapi kita manusia, dimana???

Remaja sekarang, waktu buat tak sedar, waktu nak terberanak, baru menyesal.

Contohi binatang-binatang di bawah.....

July 23, 2011

SUDAH DAPAT!

Hah! Dah siap! New OS on the line! Baru semalam siap installed the new one, by the help of my classpal. Great work!


Ofkos above pix was not mine, i cheelock it from uncle Google. But now, i'm on Win7. Yeah, you can boo me, since i was like '10-years-left-behind'. But now, i am no more!
:)

July 22, 2011

MASANYA TELAH TIBA

Apa yang telah tiba? Masa apa? Hurm, it is actually quite a tough decision to make. Sebenarnya dah lama admin dok fikirkan benda ni. Cuma tunggu masa dan waktu yang sesuai, dengan keadaan yang sesuai.
=)
There is no surprise. I'm just reformatting my lappy, from nooby Vista to the ultimate Se7en. All of you readers out there can argue, what's there to say that connects this stuff with our beautiful life. Yeah, there's none! And won't be any!


July 15, 2011

JAM-JAM ANEH






MARIJUANA TENGAH PADANG PASIR

Tentera Mexico baru sahaja menjumpai satu ladang marijuana terbesar di padang pasir dalam sejarah negaranya. Ladang 300 ekar ini 4 kali ganda lebih besar dari seumpamanya yang pernah ditemui sebelum ini.

This is totally huge, for a marijuana!





BUGATTI, TETAPI BUKAN VEYRON

Harga standard Buagtti Veyron lebih kurang $1.6million, tapi percaya atau tidak, sebuah Bugatti Veyron telah di-transform oleh Mike Duke, California dari sebuah Ford Cougar lama kepada sebuah Veyron, lalu menjadikan total cost for this Bugatti was $89,000! 

Hardly cheap!





WARNA LAMPU IKOT SOCIAL NETWORKING

Most of us aware that today are the days when all the teenagers are almot 24/7 with their twitter, flickr and et al. Not only kids, but oldies as well. Tiada lagi masyarakat tua yang ketinggalan, sebab kebanyakannya sudah pun membuka akaun masing-masing. Maju!

But do we know know how to see this expanding networkings?
Jadi ada seorang manusia rajin ni, Eric Fischer namanya, dia combine data flickr and twitter, dia terjemahkan dalam bentuk warna lampu yang lebih menarik!

MERAH - flickr
BIRU - tweets
PUTIH - both

Layan....


LONDON 



NEW YORK

July 12, 2011

BUIH YANG TERPERANGKAP

Personally, for me all these bubbles trapped in ice at Antartica is awesome!!
:)





July 3, 2011

ANDAINYA LELAKI TAHU


Andainya lelaki tahu.. 
Apabila seorang perempuan jatuh cinta, 
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya,
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata,
itu bukan bermakna dia lemah,
tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...