[ bersamaku ]

September 27, 2011

BERJOGING DI METROPOLITAN

Hujung minggu sebelum final exam menjelang, kaki terasa nak menapak di Kota Metro Tanah Malaya yang kucintai ini.
Lalu tanpa banyak cakap, ahad yang mulia menjadi tarikh bersejarah to stroll around KL.
Sampai dalam 12+, ambik komuter straight to KLSentral. Dan sewaktu dalam tren, baru je depart tiba-tiba ada sorang pakcik lelaki ni, dia cakap "So fast arr, so fast". Then w/o any doubt, I thought he's talking bout the 'fast and quick' train. 
Rupa-rupanya walletnya baru hilang, kena cilok, kat poket belakang. Dia bagitau, dia baru sampai dari Melaka. Dia sanggup kasi semua duit dia dalam wallet tu, janji dia nak balik dia punya MyKAD semua, itu aje.
Tapi, step on reality la uncle, takkanlah tengah-tengah orang ramai camtu perompak nak mengaku. So that's it, senyap macam tu je. Takde siapa mengaku. Poor him, but what can I do? None.


BEWARE OF PICK POCKETS


Lepas tu waktu keluar pulak, ada sorang mat saleh ni, dok berdiri depan mata aku. Then time keluar tren, dia check poket belakang dia, and........gone! Another wallet sweeped by pick-pocket! I can see thru his face how shocked is he realizing that. And once again, I can only stare, because there is no police or any guards there. Both were happened in front of me!

I thanked God much as I'm not one of the victim! Ahh..~What a relief~

Dah sampai KLSentral, mula plan nak jalan mana with my sis. She's been my tourguide 'fkoz :P

And we both step to KLCC. Aku tak pasti apa yang best kat sana, but at least ada tempat nak tuju, tak nganga tengah pekan camtu.

Kat sana, jalan-jalan tengok mat saleh, usha kedai buku, tengok fountain yang dead, Petrosains, and lunch.


KLCC STANDING PROUDLY





RAMAINYA ORANG


SURIA KLCC


AUNTIE ANNE'S CHOC-COATED WAFFLE 


DALAM KLCC


PETROSAINS




PETROSAINS

And lunch makan Nasi Ayam Blackpepper..

NASI AYAM BLACKPEPPER. HARGA? STANDARD KLCC TOURIST PRICE LA..

Sebelah malamnya, pi melahap kt Kedai Makan SS2. Sedap wa cakap lu!~

KENYANG SAMPAI PAGI!

Serius kedai ni memang ramai orang, cina lagi ramai daripada Melayu, tapi ni kedai melayu. Aku pun tak pasti apa rahsianya sampai ramai sangat chinese makan kedai ni. Sedap memang sedap. Aku pun tak sempat snap, ini gambar cheelock gugel ponya. Hee~ :B

And esoknya dah balik. Tidur malam memang kompem nganga lar, penat berjalan sehari.

Ciao~

0 24 shoutz!:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...