[ bersamaku ]

November 14, 2011

MASALAH PROBLEM

   Bumi mana tidak ditimpa hujan. Manusia mana tiada masalah. Masalah ialah penyelesaian.

Kenapa MASALAH=PENYELESAIAN??

Masalah bukan sebagai penghalang. Masalah bukan titik penentu untuk kita berhenti. Seringkali masalah jualah yang dapat menunjuk arah di sebalik kebutaan mata hati kita. Namun sebagai manusia hina, kita selalu saja mengeluh itu ini, penat la apa la, dan macam-macam lagi, sebab kita tak dapat 'figure out what the solution available'.



Being linearly, sebagai remaja yang sedang meningkat naik umurnya, semakin tua, paling banyak masalah yang 'ter'wujud ialah pasal COUPLE=KAPEL=CINTAN=MONYET.


Why is it so?
Aku bukan nak ceramah, bukan nak menghalang korang dari berkapel ke, bercinta ke, apa ke. That your life, your decision, you have your full right to your own path. But the problem is when you will bring the matters on others deftly undoubtedly.

I have seen most person 'round me struggling when being two.

Being with no one is better than being with the wrong one, cuz those who fly solo, often have the strongest wings.


Remember pals, Tuhan takkan beri satu masalah itu, melainkan Dia Maha Mengetahui yang kita mampu mengatasinya. Dia dah tahu apa yang terbaik untuk kita. Macam kita selalu dengar orang cakap, Tuhan takkan bagi apa yang kita nak, tapi Dia akan bagi apa yang kita perlu.

Kadang-kadang kita rasa apa yang kita nak itu seolah-olah adalah apa yang kita perlu. Tapi percayalah, itu tidak betul. Like oldies often said, 'Just go with the flow, and you will find your toe'.

Kalau korang seorang biznizmen, mesti korang tau, masalah itu bagus.

Remaja hari ini yang baru nak kenal donia, banyak salah silapnya. Tuhan Maha Adil menentukan apa yang terbaik buat diri kamu. So, jangan merengek merungut yang bukan-bukan. Cuz all your say is your prayer. Simply when you say suck, you'll be a sucka!

Masalah bukan sebagai penutup riwayat hidup korang, sebaliknya berfikirlah di luar kotak. There is always silver lining behind every cloud. Trust me peeps!


Kalau korang budak secondary, then someone's trying to usha-usha korang, then korang tergedik-gedik nak balas, then nobody's stopping you too. Just go on then! All on your own. But remember, 'ALL' means 'FUN AND PROBLEMS INCLUSIVE'. No exception for bad beyond the funs!

Tapi yang masalah, bila seronok korang seronok, bila tak seronok mula la nak bunuh diri, terjun bangunan, minum racun, konon hidup dah takde makna, sebab si dia dah dump you to the core of the Earth. Ada pulak pompuan yang sanggup bergaduh sebab jantan. Pleaseeee, he's not someone worth to marry. Pfffttttt!....
Ouh, c'mon babes, do not litter Mother Earth with something not worth keeping like yourself! Oops, I mean the bad of you.



ONE GREAT PIC

So keep out of reach of cinta monyet yea!
(^^,)

0 24 shoutz!:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...